KELEBIHAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE YANG SEMUA PATUT TAHU

Assalammualaikum semua. Okay hari ini tiqa nak bercerita sedikit mengenai Energizing Soy Protein atau dikenali sebagai ESP. ESP ni paling top sekali bagi mereka yang nak 
  • kulit mereka cantik
  • nak kulit mereka bersih
  • nak kulit mereka putih
  • nak jerawat berkurangan
  • nak tambah tenaga dan tak mudah lesu
  • nak susu badan jadi lebih banyak dan pekat
  • nak atasi masalah gastrik
  • nak lebih lawas
dan macam macam lagi sebenarnya khasiat ESP ni. Macam tiqa. tiqa dah amalkan ESP sejak awal tahun lagi. Masa tu tiqa selalu penat, cepat lesu sebab kena bangun awal pagi nak kejar bus pukul 6 pagi masa tu sebab nak pergi kerja.

So masa tu kehidupan tiqa agak kelam kabut. Yelah pepagi lagi nak ke keluar, lepas tu habis kerja pukul 6. Kena naik bus ke One Utama untuk balik Puchong dan lalu LDP! yes! LDP pukul 6 umpana sardin didalam tin. Paling awal tiqa akan sampai rumah adalah pukul 9 malam tau.

Badan memang tak cukup tidur, penat semua adalah. So decide ambil ESP. So alhamdulillah, penat macam mana pun, letih macam mana pun semalamnya, tiqa dah tak cranky dah pepagi. sellau nak bangun pergi kerja tu bercinta. Lepas amalkan ESP alhamdulillah dah tak sakit-sakit badan. Kalau tak cukup tidur pun at least tak rasa mengantuk dekat office sebab tiqa dah minum ESP sebelum pergi kerja.

Siapa perlu ambil ESP Shaklee? 

  • Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik 
  • Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis 
  • Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna  
  • Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster 
  • Penghidap kencing manis 
  • Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit 
  • Orang yang alergik atau alahan. 
  • Wanita ingin menguruskan badan




Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber proteinSemua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE
  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.


KEBURUKAN : ESP SHAKLEE
Kesan negative nya berlaku bila kita beli tapi tak minum , tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Rugi nya...sedangkan mudah saja caranya. Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran then siap untuk di minum. Bila semuanya tak, tak nampak hasil, kita jadi negative. Nak salahkan siapa...tak baik kan gitu.

So sekarang ni kita dah tau kebaikan ESP Shaklee dan untuk siapa. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba. Boleh saja. Tak memudaratkan pun.





Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin membuat sembarang pembelian, boleh hubungi Tiqa/Adra di 013-6195295

Jumpa di next post ye. Much Love, Adra

0 0 orang doakan CP DEKAN KELAS PERTAMA: